jueves, 18 de septiembre de 2014

LA ADOLESCENCIA..NO LE TEMAS, UNA OPORTUNIDADAn experiment in machine learning, Baby X is a program that imitates the biological processes of learning, including association, conditioning and reinforcement learning. The result is an adorably giggling digital girl. See her in action:http://intel.ly/1COs24U #Science


"Estoy tan cansada de estar aquí
suprimida por todos mis miedos infantiles..."¿Cuantos    comentarios  de este  tipo no encuentras  diariamente en redes sociales? , y  como ella  muchos otros   Adolescente  utilizan  este medio  como  forma  de  expresiòn de  desfogue,  dejando  ver mucho de    sus sentimientos  e interpretaciones son una  forma  de  interacciòn con  mundo, una forma  de  conectar  su mundo  imaginario con el real.
La Neuropsicologìa moderna  y en si  la  psicologìa  actual  no  debe  omitir  este  material  tan  valioso  teniendo como respaldo  que  es la mejor  forma  de comunicar  y expresar,  de  detectar  orientando, algo asì comparalbe  con  los  amigos " imaginarios  de  la infancia",  los  Diarios   que  tenia  como ùnico  fin  el  almacenar  los  sentimientos  ,  de expresar   los  periòdos de  tristeza e  incomprensiòn.
Luego de leer este  artìculo de los  avances  de la Neuropsicologìa y la  adaptaciòn de un niño  virtual en  la  enseñanza,  una  ventana fue  visible ante mis ojos.... Se debe  cambiar la concepciòn  de  la  educaciòn de  los niños y  jòvenes de  nuestro planeta, todo evoluciona  y  nuestros jòvenes tienen un  chip incorporado  para  la  tecnologìa, la  mùsica, las  expresiones  artìsticas.  Exploras  sus mùltiples inteligencias,no se nos olvide que es nuestro  deber adaptarnos a una nueva generaciòn que  ya no tiene reversa.

Podemos  educarlos, y dejar  que se expresen  por medio  de  la misma, tomarla como  arma no  como  amenaza.. Educar por  medio de  redes  sociales, pero  llegando  a lo que ellos  quieren y les  interesa.
UNA  ROSA Y UN LIBRO
(http://www.bubok.es/autores/ROMAI)


L'etapa de l'adolescència ha generat durant les últimes dècades un bon nombre d'investigacions i un intens interèsnentre els professionals de la intervenció, sobretot a causa de la notorietat i gran preocupació social que susciten molts dels  problemes propis d'aquest període: consum de drogues, conductes d'assumpció de riscos, problemes alimentaris, violència i comportament antisocial, etc Aquesta preocupació ha portat al desenvolupament i implementació de molts programes encaminats a la prevenció d'aquests problemes, però, durant els últims anys, i sobretot als Estats Units, ha sorgit un nou model a l'hora d'analitzar els comportaments de joves i adolescents. Es tracta d'un model centrat en el desenvolupament positiu que posa l'èmfasi en les competències més que en els dèficits, i que considera els nois i noies adolescents no com un problema a solucionar, sinó com un recurs amb enormes potencialitats a desenvolupar. D’aquest model en sorgeix una idea molt ambiciosa, la que no hem conformar-nos amb una joventut lliure de problemes com els esmentats. L’objectiu dels professionals de l'educació i la salut ha d'anar més enllà, i perseguir una formació integral de l'alumnat de secundària i el desenvolupament de competències que li permeti viure de forma satisfactòria i plena alhora que realitza una contribució eficaç a la societat en què viu.
Aquest nou enfocament del desenvolupament positiu ha tingut la seva repercussió en el camp de la intervenció educativa, ja que ha portat al desenvolupament i implementació de multitud de programes centrats en el la promoció del desenvolupament adolescent, fonamentalment als Estats Units. Aquests programes no han sorgit amb l'objectiu de prevenir determinats problemes o desajustaments, sinó que busquen afavorir l'adquisició de diverses habilitats i competències per a la vida. Molts d'aquests programes tenen lloc en el context educatiu i dins de l'horari escolar, però, cada vegada són més freqüents els que es basen en una sèrie estructurada d'activitats extraescolars, de vegades amb continguts que a priori podrien semblar poc relacionats amb la promoció del desenvolupament adolescent (artístics, esportius, de voluntariat, etc) però que són eficaços per promoure la responsabilitat, la prosociabilidad, l'autoestima, la capacitat de planificació i presa de decisions, o les habilitats relacionals.
En aquest context, Alfredo Oliva Prim, Doctor en Psicologia i professor del Departament de Psicologia Evolutiva i de l'Educació de la Universitat de Sevilla, presentarà aquest nou model de desenvolupament durant l'adolescència i de les seves implicacions educatives amb la ponència “La promoció del desenvolupament positiu adolescent”. Ho farà en el marc en el marc del I Congrés Internacional d'Educació del Cervell Social a les Aules. Altruisme pedagògic, compassió activa i optimisme social, pilars de la neuroeducació el qual tindrà lloc els propers 3 i 4 d’octubre a Vilanova i la Geltrú.
El Congrés pretén reunir professionals internacionals, docents i investigadors de diferents àmbits i països amb l’objectiu de treballar per la pau a les aules, i com a conseqüència, en la societat, compartint tant els seus coneixements com els seus projectes, fomentar aspectes essencials per al cervell com l’empatia, l’altruisme o prioritzar el bé comú, tenint en compte els últims avenços de les neurociències en relació a l’estudi del cervell i l’aprenentatge social.
http://www.eixdiari.cat/opinio/doc/50492/adolescencia-mes-que-un-problema-una-oportunitat.html

Si  estas  interesado  en  seguir  leyéndonos... Estamos

SI QUIERES CONTINUAR LEYENDO EL LIBRO MAS VENDIDO EN EUROPA

"En esta historia de amor, lo que más me gusto...Fue que Tu boca me atrapo y volé."
Amigos y Amigas, seguidores de este blog, de mis historias y publicaciones, como podéis suponer el final de LAS  HISTORIAS se aproxima y por ello, anuncio que lo publicaré vía  EBOOK pero no se preocupen  porque será de forma gratuita. Reuniré todos los capítulos más la parte final ( dividida en dos capítulos) y quedará en formato ebook que podréis descargar de la tienda. Estará disponible el próximo  Marzo de 2015.
Gracias por vuestro tiempo e interés, abrazos....

http://www.bubok.co/libros/215804/LAS-HIJAS-DE-LA-LUNA

NOS PUEDES ENCONTRAR EN  REDESESTA  RECETA  Y MUCHAS MAS COMPÁRTELAS EN NUESTRO CANAL

https://www.youtube.com/channel/UCVJYkkavG5wgp5CvOVW788A/videos

EDITORIAL

http://www.bubok.es/autores/ROMAI
http://www.bubok.pt/autores/ROMAI
http://www.bubok.co/autores/ROMAI
http://www.bubok.com.mx/authors/ROMAI
http://www.bubok.fr/auteurs/ROMAI
http://www.bubok.com.ar/authors/ROMAI

EN  REDES NOS PUEDES ENCONTRAR
https://www.youtube.com/c/COCINAFACILPARAFLOJOS?gvnc=1

YOUTUBE
TWEETER
FACE


No hay comentarios:

Publicar un comentario

GRACIAS POR TU OPINIÓN